Aurinkopaneelin asennus

Oikein tehty aurinkopaneelin asennus maksimoi laitteen hyödyt

Aurinkopaneelin asennuksessa tulee huomioida miten korkealta aurinko minäkin vuodenaikana paistaa. Esimerkiksi kesällä säteily on suurimmillaan ja aurinko paistaa korkeammalta, jolloin ihanteellinen suuntausaste on 40-45 astetta etelään. Alkaisin keväällä tai myöhään syksyllä aurinko paistaa matalammalta, jolloin 90-asteen kulmaan

Oman aurinkopaneelivoimallan asennutyö
Kun halutaan Aurinkopaneelivoimalan käyttösähkön
olevan 230V:n vaihtovirtaa, kuten kotonakin,
täytyy asennustyö jättää ammattilaiselle

asennettu paneeli tuottaa paremmin sähköä. 

Asennuspaikaksi on hyvä valita kohta, johon aurinko paistaa kesällä esteettömästi vähintään kahdeksan tunnin ajan. Paneelin ylittävät varjot voivat vaikuttaa sen tehoon merkittävästi. Suomessa asennuksessa on syytä huomioida myös se, että mitä jyrkempi asennuskulma on, sitä huonommin lumi pysyy paneeleissa. 

Aurinkopaneelin voi asentaa ilman rakennus- tai toimenpidelupaa

Aurinkopaneelin voi asentaa esimerkiksi katolle lappeelleen ilman toimenpidelupaa. Kiinnitysrakenteet eivät kuitenkaan saa jäädä huomattavasti näkyviin. Paneeli voidaan asentaa myös seinään tai maahan. Meiltä saat näppärässä paketissa kaiken, mitä paneeli asennustarvikkeineen vaatii.

Oikea asennustapa kannattaa aina varmistaa ammattilaiselta, jotta laite tarjoaa varmasti maksimaalisen hyödyn käyttäjälleen. SW Energia neuvoo sinua mielellään kaikissa paneeleihin liittyvissä asioissa aina laitteen hankintaa, asennusta ja käyttöä myöden. 

Tutustu ratkaisuihimme

Ota yhteytä ja kysy lisää!