Referenssit - talotekniikka

Tutustu verkkokauppaamme tai ota yhteyttä

Tehokas Daikin Altherma 3R MT ilmavesilämpöpumppu öljylämmityksen tilalle

"Asiallista toimintaa työn suunnittelusta lähtien. Hyvä työn jälki sekä hyvä yhteydenpito työvaiheista asiakkaaseen lähes päivittäin." - Asiakkaan palaute

Kohdekartoituksen avulla kohteeseen soveltuva laite

Lämmitysjärjestelmän valinta 1980-luvun omakotitaloon ei ole nopanheittoa. Lämmitysjärjestelmä on talon yksi tärkeimmistä osista ja siksi siihen on syytä panostaa. Asiakkaan yhteydenoton perusteella kävimme tekemässä paikan päällä kohdekartoituksen. Kohteessa käytiin läpi nykyinen lämmitysmuoto, sen kulutustiedot ja kiinteistön tiedot. Erityistä huomiota kiinnitettiin lämmitysjärjestelmän asennuspaikkaan ja asennusteknisiin seikkoihin. Lähtötietojen avulla määritettiin kiinteistön lämmitystehontarve ja sekä oikean tehoinen laite. Kohteen sijainnin perusteella soveltuvin valinta oli ilmavesilämpöpumppu. Asiakas ja urakoitsija arvostivat laatua jo laitevalinnasta alkaen, joten ilmiselvä valinta oli Daikin Altherma -ilmavesilämpöpumppu. Malliksi valittiin Altherma 3R MT, joka soveltuu erittäin hyvin öljylämmityksen rinnalle. Laite pystyy tuottamaan jopa 65-asteisen lämmityspiirin menoveden lämpötilan, johon ei kaikki lämpöpumput pysty. Laitteessa on integroitu lämminvesivaraaja, jota on saatavilla 180 litran ja 230 litran tilavuuksilla. Jos kiinteistössä on useampi lämmityspiiri, tällöin valitaan Daikin Altherma 3R MT Bizone -malli, jossa saadaan säädettyä lämpötilat kahdelle eri piirille. Laitteella on kolme eri teholuokkaa, joista optimaalisin vaihtoehto tälle kohteelle oli 8 kW.

Suunnittelusta tarjoukseen

Kohdekartoituksen jälkeen asiakkaalle laadittiin huolellinen vertailukelpoinen tarjous. Tarjous oli laadittu tarkasti siten, että asiakas voi ymmärtää mitä tarjous sisältää. Tarjouksen mukana asiakas sai työsuunnitelman, joka toimi tarjouksen hyväksymisen jälkeen myös asennustiimille ohjeistuksena. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen asiakkaan kanssa laadittiin työlle aikataulu ja hyvän suunnittelun avulla asiakas pystyi varautumaan vesikatkoon. 

Asennuksen aika

Asennus jaksotettiin kolmeen osaan, sillä asennus haluttiin tehdä laatu edellä. Ensimmäisenä päivänä laitetoimituksen yhteydessä kohteessa tehtiin valmistelevat sähkötyöt sekä laitteen ulkoyksikön asennus. Toisena päivänä vanha öljykattila tyhjennettiin, purettiin ja uusi ilmavesilämpöpumpun sisäyksikkö asennettiin. Vedet kytkettiin päälle. Kolmantena päivänä asennus viimeisteltiin ja kohteessa jatkettiin töitä toisen urakan myötä. Muutamalle päivälle jaksotettuna työtä ei tarvitse tehdä kiireellä ja hutaisten, meille asennusten määrä ja nopeus ei ole tärkein mittari vaan laadukas asennus ja tyytyväinen asiakas. Asennus luovutettiin asiakkaalle kun se oli läpikäyty ja käytönopastus oli annettu. Valmistaja antaa laitteille lisätakuun, mikäli laite rekisteröidään valmistajan palveluun. Tällöin valmistajalla on tieto kyseisen laitteen omistajasta sekä asennuspaikasta ja tarvittaessa varaosien saanti nopeutuu huomattavasti. Teimme asiakkaalle tämän lisätakuun rekisteröinnin.

Mitä asennuksen jälkeen?

Asennuksen jälkeen olemme asiakkaaseen aina yhteydessä viimeistään ennen seuraavaa lämmityskautta. Haluamme varmistaa, että laite on valmis tulevaan lämmityskäyttöön. Asiakkaalta saatu palaute myös kehittää palveluamme, olemme aidosti siitä kiinnostuneita. Meillä ei ole kiire sännätä seuraavaan kohteeseen.

 

Haluatko meidät tekemään kotisi yhden oleellisimman remontin? Meidän kautta saat kaikenlaisten LVI- ja sähkötöiden lisäksi aurinkovoimalat. Ota yhteyttä!

Soita Verkkokauppa